# Bezig met laden ...
Geplaatst op: 16 maart 2011

Nieuws

Games verkopen, wat zijn je opties?

 

Games verkopen, wat zijn je opties?

Heb je een game uitgespeeld? Of ben je er gewoon op uitgekeken? Dan kun je de game natuurlijk verkopen! Maar je wilt natuurlijk wel een mooie prijs voor je game. Als je die inruilt bij een winkel krijg je er maar een paar euro’s voor. In dit artikel kun je meer lezen over waar je het beste je games kunt verkopen. Als voorbeeld gebruik ik ‘Sports Island Freedom’

 

Inruilen bij de winkel

Allereerst kun je een game inruilen bij sommige winkels, zoals Nedgame of Gamemania. Maar daar krijg je maar een paar euro’s voor je game. Het nadeel hiervan is, is dat je naar de winkel moet gaan om te vragen hoeveel je voor je game krijgt. Daarom heb ik het dus ook niet aan Gamemania gevraagd, omdat die te ver weg zit. Bij Nedgame kreeg ik €13,50 voor Sports Island Freedom. Dit is erg weinig in verhouding met de prijs (€38,-) die ik ervoor betaald heb.

 

Games verkopen via internet

Er zijn ook veel sites waar je online je games kunt inruilen:

 

 

12Game

Op www.12game.com kun je gratis je eigen (tweedehands) games aanbieden. Nou, ja, gratis? Nee! Je moet €2,- bemiddelingskosten betalen, en ook nog eens 10% over het gehele bedrag. Daar horen ook de verzendkosten bij. Als je geregistreerd hebt ga je bij ‘mijn gegevens’ naar het tabblad ‘2eHands Games’. Daar kan je de barcode (EAN) invoeren. In dit geval is dat ‘4012927035214’. Dan krijg je de game te zien. Daar kun je informatie over het product invullen, en kun je ook de prijs en verzendkosten van je game bepalen. Volgens www.gamechecker.nl is de laagste prijs €32,91. Dus kunnen we ongeveer iets van €28,99,- vragen voor het spel. En de verzendkosten: ± €1,95.

 

Games Verkopen 12game

 

Zoals je ziet, hou je dan nog maar €25,85 over. Als je de game hebt verkocht via www.12game.com moet je die zelf opsturen naar de koper. Let op!: je kunt geen PC-Games aanbieden.

 

Spel inruil

Op www.spelinruil.nl kun je gratis je game online verkopen, de game verkoop je aan de site, dus niet aan een ander persoon. Maar bij deze site krijg je ongelooflijk weinig, zelfs in de winkel krijg je nog meer. Voor Sports Island Freedom krijg je €12, -. Dat is niet heel veel minder dan in de winkel. Maar voor Eternal Sonata krijg je maar €5,-. Dus als je de game verkoopt, zou ik dat niet op deze site doen. Wel kun je er goedkoop games kopen. Ook retrogames.

 

Easyonnet.nl

Op www.easyonnet.nl doen ze niet moeilijk over de prijs. Je kunt er XBOX 360, PS3, WII, en DS games inruilen. Voor elke game krijg je €6, -. Let op!: als je hiervoor kiest krijg je alleen korting in de webshop. Als je de game verkoopt, krijg je voor elke game €5, -. Je kunt de game opsturen of langsbrengen.

 

Bol.com

Een zeer bekende site is natuurlijk www.bol.com. Maar wist je ook dat je daar je tweedehands games kon verkopen? Op de site klik je op het tabblad ‘2e hands’ (boven het tabblad ‘Games’). Daar kan je de waarde van je game berekenen.

 

  1. Kies consolegames.
  2. Typ de naam in.
  3. Klik de game aan.

 

De waarde van Sports Island Freedom is €27,50, maar die mag je natuurlijk zelf bepalen. Even registeren en je kunt je game aanbieden. Bij het registreren kun je ervoor kiezen om een percentage van de opbrengst aan Room to Read (http://tinyurl.com/67xevwz) te schenken. Nu zet ik hem even op 0% omdat we de totale opbrengst willen weten. Klik op ‘start’ en daarna op ‘toevoegen’ om je game toe te voegen.

 

Games Verkopen bol.com

 

Ook bij www.bol.com kun je zien hoeveel je overhoudt. Dat is dus €21,65.

 

Tweedehandsgames.nl

www.tweedehandsgames.nl is dé marktplaats voor gamers. Je kunt er (net zoals op www.marktplaats.nl) advertenties plaatsen, maar dan alleen advertenties die te maken hebben met games. Ook kan je er je eigen ‘gameshop’ maken. Dat is helemaal gratis, maar verwacht er niet te veel van. Het is gewoon jouw eigen pagina, waar al je advertenties komen te staan. Als je je eigen gameshop wilt starten ga je links in het ledenmenu naar ‘winkel’. Daar kan je alle informatie invoeren en je winkel starten. Let op!: Je Profiel kan niet gelijktijdig naast de Winkel bestaan. Je dient dus een keuze te maken tussen een eigen Profiel of een online Winkel.

De opbrengst van je verkochte games is helemaal voor jezelf.

 

Marktplaats.nl

De allerbekendste tweedehands site is natuurlijk www.marktplaats.nl. Hierover hoef ik dus ook niet veel te vertellen. Je kunt er gratis je advertenties plaatsen, en de opbrengst is helemaal voor jezelf.

 

In dit schema worden de sites met elkaar vergeleken en kun je zien waar je het beste je games kunt verkopen. Je ziet ook gelijk de site waar je het beste je games kunt verkopen, deze staat op nummer 1.

 

Winkel Verkoop prijs Wat je zelf overhoud
www.marktplaats.nl

€ 28,99

€ 28,99

www.tweedehandsgames.nl

€ 28,99

€ 28,99

www.12game.com

€ 28,99

€ 25,85

www.bol.com

€ 28,99

€ 21,65

www.spelinruil.nl

€ 12,-

€ 12,-

www.easyonnet.nl

€ 5,- tot € 6,-

€ 5,- tot € 6,-

 

Conclusie:

Op alle sites die echt gericht zijn op games inruilen of via hen verkopen, krijg je veel minder dan op bijvoorbeeld marktplaats. Alleen op tweedehandsgames en marktplaats krijg je de totale opbrengst. Maar bij 12game, bol, spelinruil en easyonnet hou je nog maar weinig over. Dus voor die vier zou ik in ieder geval niet gaan. Marktplaats is natuurlijk een hele bekende site, tweedehandsgames iets minder. Maar het voordeel van tweedehandsgames is dat je daar alleen games kunt aanbieden en verkopen. Dus als je games wilt verkopen, zou ik voor marktplaats of tweedehandsgames gaan!

 

Auteur: Climbingtiger

Delen |

Reacties

Hoogst beoordeelde reacties


Nefilimp 2011-03-16 14:04:27

Bedankt voor de info climbingtiger, interessant artikel! Marktplaats blijft toch de beste optie (voor het moment), you have to cut out the middleman!

  • 2
climbingtiger 2011-03-16 17:20:26

He, leuk! Mijn artikel staan ineens op de site.

 

@Nefilimp: Inderdaad, samen met tweedehandsgames. Bedankt!

 

@Hime: Dat klopt. Ik wist eerst niet dat je artikelen kon inzenden. Maar na die goede preview van Dickman wist ik het wel. Maar wat is jouw handeltje?

  • 2

 

#offtopic verder gaan

Schrijf een reactieAls je een reactie wilt plaatsen, log dan snel in.

Alle reacties